Tippek, hogy hogyan őrizd meg az egyensúlyt az online és az offline világ között a 21. században

1. Légy jelen! Tudatosan figyelj arra, hogy ha valakivel találkozol és beszélgetsz a telefonod legyen minél messzebb tőled, hogy ne tudj közben az Instagramra postolgatni. Lehet, hogy miközben ezt megtennéd elszalasztasz valami szépet a Való Világból!

2. Tarts olyan napokat, amikor szándékosan offline vagy és gondold ki előre, hogy mivel fogod lebeszélni magad, amikor kísértésbe esel, hogy csekkold a Facebook profilodat.

3. Utazás közben figyeld meg a környezetet ahol éppen vagy. Játszhatsz olyat is, hogy felfedezel-e bármilyen újdonságot azon az úton, ahol nap-mint nap elhaladsz. Vagy csak merengj, álmodozz és kapcsolódj ki.

4. Arra használd az internetet amire valóban szükséged van. Takarítsd ki az online profiljaidat és legyél tudatos 21. századi internetfelhasználó. Aki képes egyensúlyba kerülni online és offline is! 🙂

5. Próbáld meg az emlékezetedben rögzíteni a képeket a telefonod memóriája helyett. Este lefekvésnél idézd fel újra a rögzített képet. Ezzel fejlesztheted az emlékezőtehetségedet is!

6. Amikor lefekvéshez készülődsz a telefonod ne legyen a hálószobádban. Éjszakára kapcsold ki a készüléked, neki is szüksége van egy kis pihenésre. Aki bátor az még az internetet is kihúzhatja éjszakára…:)

7. Figyeld meg, hogy hogy érzed magad, ha ezeket tudatosan több hétig megteszed. Észlelsz-e bármilyen változást saját magadon?